Kawan - kawan

Thursday, August 11, 2011

Medan Trip 2011 - Tempat shopping yang harus anda pergi

Tempat - tempat yang harus dilawati jika ke Medan . Tifa Google cari medan.com. So from there Tifa decide mana nak pergi. Info tentang medan tak banyak dan detail . So kumpul sana sini baru jumpa.

Pajak Ikan 
















 * Tifa dah macam diorang dah. Tak larat nak shopping , tunggu kawan-kawan shopping kat kaki lima.Diorang yang menjual ni sibuk tunjuk barang jualan dia.Nasib baik tak tergoda.
Apa yang lagi dasyat, kami jumpa orang yang jual barang di Garuda Plaza. Kantoi disitu. My hubby yang perasan. Nasib baik tak beli barang diorang . Lesson learn jangan mudah terperdaya.
 
Nama je pasar ikan ,tapi sebenarnya tak ada jual seekor ikan pun.
Banyak kain baju , telekung , kain lace dan macam macam lagi .
Agak sesak keadaannya. Kalau bawak si comel , kepanasanlah jawabnya .Tapi kalau dah perempuan , panas semua tu memang tak perasan .Kat sini boleh cari tudung , tak pun nak tempah langsir datanglah ke mari . Sehari dua dah siap .Cadar pun ada .
Rambang mata dibuatnya .But, not in our budget. Kami dah buat budget siap siap so lain kali ajelah ye.

Medan Plaza







 *Boring tunggu ibu dia, Farhan sudah bukak kipas dia






Sale gila - gila gila . Diskaunnyer toksah cakap .
Brand yang besar besar tu adalah . Tapi materialnya sangat cantik dan berkualiti.
Tifa dah pergi tahun lepas , sebab tu la tulah Tifa datang lagi .
Tempat makan Esteler pun ada di sini . 
Dunkin donut ada ditingkat paling bawah .Tiga jam shopping kat sini tak cukup .

Medan Fair Plaza 
Di sini ada Carrefour dan jugaMatahari yang lebih  besar compare to Medan Plaza.
Tu yang susah sikit nak control anak anak .
Kat sini lagi besar lagi ramai orang .
Tifa and hubby sambar seluar Levis sorang satu . Original hokey tapi harganya murah bangat.
Depends pada orang .Kalau Tifa suka ke Matahari di Medan plaza. Sunyi sikit .Bag laptop pun Tifa beli . Cik abang yang suka tapi dia belikan untuk wifey dia .
Tengs .

Sun Plaza
 * Sini ada playground. So budak budak boleh bermain.
 * Farhan dah tertidur dah masa ni . 3 jam tu.





 * Ini acara wajib, self camera









Sun Plaza ni high class punya shopping complex. Sekadar cuci mata. Ada playground. Dapat lepak di Starbucks cuci mata sementara si comel tidur .
























 * Di Sun Plaza si kecil still tidur. Kami gilir gilir dukung . Farhan kalau nak tidur, mana mana pun jadi.













Perhati orang lalu lalang .
Tengok baju apa depa pakai .Bag apa depa pakai .
Usha pun jadi.
Sogo dia tak macam sogo kita .
Takut nak masuk .
Cuci mata aje .
Berjuta juta rupiah harganya .  
Kalau convert lebih kurang di sini .
So cuci mata cukup . 
Nak shopping , baik shopping di Malaysia.
Tempat makan banyak kat sini .
Boleh pilih pilih .lagi . Sejuk . Sesuai bawak anak anak tapi tak boleh shopping .
Window ajelah :)



Ada lagi tempat yang boleh bershopping but not in my list.
Central Pasar
Factory Outlet
Sila google ye .





1 comment:

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

Click click Nuffnang